Rapoo- It solutions & Corporate template

08-9937111

צור קשר

mazkirut@alu.org.il

שלח דוא"ל

משפחה צעירה בגיל 25- 38 המנהלת אורח חיים דתי –ציוני, מחפשת אתגר חלוצי ורוצה לתרום ולהיתרם כחברים בקיבוץ שיתופי - מקומכם איתנו.

בקיבוץ עלומים תוכלו לזכות בחיים בסביבה ירוקה ופורחת, וחיי תרבות ודת עשירים, תוך מתן חינוך איכותי וערכי לילדיכם.

קיבוץ עלומים הוקם לפני 47 שנה ע"י גרעינים של תנועת הנוער בני עקיבא, שעלו והתיישבו בצפונו של הנגב המערבי, מרחק נסיעה של חצי שעה מאשקלון.
עלומים משתייך לתנועת הקיבוץ הדתי ומנהל את אורחות חייו ברוח תורה ועבודה, על בסיס ערכי השיתוף והשוויון.
למרות השנים שחלפו והשינויים הרבים והמשמעותיים שעברה התנועה הקיבוצית, שומר קיבוץ עלומים על שיתוף מלא, שוויון וערבות הדדית. עם זאת תוכלו למצוא אצלנו רוח צעירה ורעננה, גמישות רבה, אפשרויות מגוונות להתפתחות אישית ומגוון של יוזמות כלכליות, חברתיות ותרבותיות.
עם השנים התגבשה אצלנו בעלומים קהילה חזקה ואחראית מבחינה כלכלית וחברתית. אנו מונים כיום כ 90 משפחות המייצגות מגוון אנושי רחב. ידענו להקים מערכת חינוכית איכותית המלווה אות ילדינו מלידתם ועד סיימם את לימודי ביה"ס התיכון. הקיבוץ משקיע רבות בקיום חיי תרבות וחברה עשירים וכמובן בכל הקשור לחיי הדת. סביב בית הכנסת ובית המדרש, מתקיימים שיעורים תורניים רבים.




אנו משקיעים מחשבה ומשאבים בטיפוח תרבות דיור וגינת נוי יוצאי דופן ברמתם וביופיים. בצד רמת החיים הנאותה, נרתמים אנשי עלומים למשימות לאומיות ועוסקים רבות בצדקה וחסד בגלוי ובסתר.

מקורות הפרנסה שלנו מבוססים בעיקר על ענפי חקלאות מצליחים, שהמרכזי בהם הוא ענף גידולי השדה, בתי אריזה משוכללים, לולים ורפת. לצד ענפי החקלאות פועלים: חברת "עלוטק" הפועלת בתחום המיחשוב והבקרה התעשייתית. מוסך גדול וחשמליה. נוספים עליהם ענפים שונים, יזמויות אחדות ואירוח כפרי לקבוצות וליחידים. בנוסף, מספר רב של חברים יוצא לעבודה במקצועות שונים מחוץ לקיבוץ.

במשך השנים נקלטו בעלומים גרעינים של תנועת בני עקיבא מן הארץ ומהתפוצות אך לאחרונה התבסס הגידול במספר החברים על בני המשק שהקימו משפחות ובחרו להצטרף למפעל הוריהם.

בעקבות תנופת בניה והתרחבות, החלטנו לפתוח את שערי הקיבוץ למהלך יזום ורחב של קליטת משפחות מתאימות, לחברות מלאה בקיבוץ. 

אל תוותרו על בדיקת האפשרות להצטרף לקיבוץ עלומים.

לקבלת פרטים נוספים ולבדיקת אפשרות הקליטה לחברות בקיבוץ עלומים הנכם מוזמנים לפנות לכתובת klita@alumim.co.il בצירוף קורות חיים, גילאי ההורים והילדים, פירוט קצר של הסיבות לפניה, ודרכי התקשרות (מייל ומספרי טלפון). אנו ניצור עמכם קשר, בהקדם האפשרי.

טלפון: 054-7792709


דואר אלקטרוני:
klita@alumim.co.il


שאלות נפוצות:

מה הוא קיבוץ שיתופי?

למי מתאימה הקליטה בקיבוץ עלומים?

איך פועלת מערכת החינוך בעלומים?


מה הוא קיבוץ דתי?


מה התהליך שצריך לעבור מי שרוצה להיקלט בקיבוץ, ואיך מתחילים אותו?

מה הוא קיבוץ שיתופי?

לא קל להסביר את המונח קיבוץ שיתופי, ונראה שמעבר למילים ולדוגמאות, צריך לחיות בקיבוץ שיתופי בכדי להבין. יחד עם זאת ננסה לתאר מעט את השיתופיות כפי שהיא באה לידי ביטוי בקיבוץ עלומים.

שורשיו של השיתוף בעלומים נטועים בתפיסה הקיבוצית הבסיסית, השואפת לחיים שוויוניים ודמוקרטיים, ויונקת מערכי המוסר והצדקה על פי רוח תורת ישראל. ככזה, לא פעם מגדירים אותנו אורחים ומבקרים המתבוננים מבחוץ כ"קיבוץ כמו פעם".

חלק מרכזי בעיקרון השיתופיות הוא שוויון בחלוקת ההכנסות. על פי עקרון זה קיימת הפרדה מוחלטת בין גובה ההכנסה שמייצר כל חבר או חברה ובין גובה "התקציב" או הכסף העומד לרשות החבר. במילים אחרות, כמאמר המשפט הידוע "כל אחד לפי יכולתו - כל אחד לפי צרכיו". בצורה הבסיסית ביותר אפשר להדגים זאת בעובדה שחבר העובד כמפעיל טרקטור בשדה, וחבר העובד כמנהל ענף גידולי השדה, זכאים שניהם לאותו תקציב. לא זאת אף זאת - אם "צרכיו" של הראשון גדולים משל השני, הוא יקבל תקציב גדול יותר. בכדי לקיים את עיקרון השוויון, ברור מאליו שכל הכנסה של חבר מעבודתו נכנסת לקופה המשותפת.

התקציב לחבר בעלומים מחולק לפי מפתח שיוויוני הלוקח בחשבון את מספר הילדים במשפחה וצרכים משתנים של קבוצות גיל שונות. התקציב בבסיסו מורכב ממשתנים שונים המעודכנים מפעם לפעם על ידי מוסדות הקיבוץ ומתוכנן כך שייתן מענה לצורכי החברים. כך לדוגמה בשנים האחרונות נוסף תקציב לסבים וסבתות עבור ביקור לנכדים, ומן העבר השני נוסף תקציב למשפחות צעירות מתוך הכרה בצורכיהם הייחודיים.

בעוד התקציב האישי מהווה רק כשליש מתקציב אחזקת האדם, רוב צורכי החבר מסופקים על ידי הקיבוץ בצורה של שירותים שונים המקיפים את כל תחומי החיים: דיור,חינוך, תרבות, מזון, רכבים, רווחה ועוד. וכך למשל בניגוד לקיבוצים שעברו הפרטות למינהן, בעלומים הקיבוץ משלם את החשמל והמים, את שכר הלימוד לילדי הקיבוץ, מספק שלוש ארוחות מדי יום בחדר אוכל, נותן מוצרי צריכה בסיסיים בכלבו ללא תשלום, ומחזיק במערכת חינוך בלתי פורמאלית עבור ילדי הקיבוץ. בעוד חברי עלומים מנועים להחזיק ברכב פרטי הרי שהקיבוץ מחזיק ומתפעל צי מכוניות גדול לרווחת החבר במחיר מסובסד ובזכאות שנתית של מספר "שעות רכב". באופן דומה, הקיבוץ לא מאפשר בנייה או הרחבה פרטית של בתים, אך מספק דיור מתאים (עד כמה שניתן) לכל משפחה על פי צרכיה ועל פי מפתח של ותק בקיבוץ.

אחד מערכי הליבה של הקיבוץ השיתופי קשור בערבות הדדית . אומנם, בישובים רבים קיימת מידה מסויימת של ערבות הדדית כגון תורנות בישול ארוחות ליולדת, או אפיית עוגות בעת שימחה משפחתית, אך הערבות ההדדית של חבר בעלומים רחבה הרבה ומחויבת הרבה יותר. וכך כאשר חלילה חבר חולה או צריך טיפולים מיוחדים הדורשים ממון רב, הקיבוץ לא יחסוך וישקיע את מלוא הנדרש, הרבה מעבר לשירות שניתן על ידי המדינה וקופות החולים. אם יקרה וחבר איבד מקום עבודה או אינו מסוגל לעבוד, התקציב האישי שלו כמו גם השירותים אותם הוא מקבל כמו כל חבר אחר אינם נפגעים כהוא זה.

חזרה לשאלות


למי מתאימה הקליטה בעלומים?



הקליטה בעלומים מיועדת למשפחות דתיות (לא בודדים) עם או בלי ילדים, בגילאי 25 עד 38, המתאימים להיקלט כחברים בקיבוץ (כרגע אין מסלול תושבות או שכירות).

שלושה קריטריונים מלווים אותנו בבדיקת התאמת הנקלט לחברות בקיבוץ: שמירת מצוות בהתאם לרוח הציונית הדתית, התאמה לחיים בחברה שיתופית ויכולת התפרנסות. ברוח דברים אלו חשוב לנו כי החברים בקיבוץ יהיו לאחר שירות צבאי/לאומי, בעלי תעודת בגרות עם עדיפות לבעלי תואר אקדמי או מקצועי.

חזרה לשאלות


איך פועלת מערכת החינוך בעלומים?

ילדי הקיבוץ נמצאים בפעוטונים בגנון ובגן כולם בשטח הקיבוץ, מגיל 14 שבועות ועד לעלייה לכיתה א'. יש לנו צוות מטפלות מסור ומקצועי, ומערכת גיל רך המהווה אבן שואבת לתושבים רבים באזור. המערכת עובדת בכול ימי החול בשנה. בין השעות 7 בבוקר ל-16:00 אחה"צ במשך ימי השבוע ובערבי שבתות וחגים עד 13:00. מספר הילדים במחזור נע בין 10-ל-15 וגן החובה הוא דו -גילאי.

עם המעבר לכיתה א' כל ילדי הקיבוץ מתחילים ללמוד בבית הספר ממלכתי דתי - דע"ת אשר בקיבוץ סעד (5' דקות נסיעה מעלומים- הסעות מאורגנות ע"י המועצה). זהו בית ספר קטן ואיכותי המלמד מכיתה א' ועד כיתה ט' הוא מבוסס על שותפות של הקיבוצים סעד ועלומים ומושב תקומה. עם המעבר ללימודי התיכון ניתנת לחברים בחירה להיכן לשלוח את ילדיהם ללמוד, ובלבד שזו תהיה מסגרת דתית. חלק מהחברים שולחים את ילדיהם לבית הספר התיכון בקבוצת יבנה ואחרים לישיבות תיכוניות ואולפנות באזור ומחוצה לו.

לקיבוץ מערכת חינוך בלתי פורמאלית המלווה את הילדים מגיל 6 ועד לסוף כיתה יב'. בכיתות היסוד הליווי של המדריכות והמדריכים צמוד יותר ואילו בתיכון הפעילות נושאת אופי חופשי יותר. החינוך הבלתי פורמאלי דואג מדי יום לארוחות בוקר וארוחה צהרים, לפעילויות בעלות תוכן חינוכי וחינוך לערכי העבודה. המערכת פועלת מ-7:00 עד לשעה 16:00 ושיאה בחופש הגדול.

חזרה לשאלות


על חיי הדת בקיבוץ:

תנאי בסיסי להיות חבר בעלומים הוא אורח חיים דתי. ישנו בית כנסת גדול הפועל כל ימות החול שלוש תפילות ביום, וכמובן בשבתות ובחגים. קיים בית מדרש בו שפע של שיעורים תורניים למבוגרים (פרשת שבוע, דף יומי, שיעורי הלכה ועוד) ולילדים בימי חול ושבת. כל שבוע מתקיימים כ-40 שיעורי תורה. רב הקיבוץ מזה שנים רבות הוא הרב עמית קולא המתגורר בקיבוץ עם משפחתו ומהווה חלק אינטגראלי מהקהילה שלנו. היסוד הדתי מרכזי גם בפעילות החינוך הבלתי פורמאלי, וכן בהתנהלות המשקית בתחום השבת (למשל חליבת הפרות), מצוות התלויות בארץ (שמיטה ומעשרות) ובוודאי בתחומי הכשרות (מטבח וחדר אוכל) המתנהלים על פי דרכה של התורה וההלכה.

יחד עם הדרישה החד משמעית לאורח חיים דתי, קיימים בעלומים מגוון רחב של סגנונות דתיים ואנו גאים על הקהילה הרב גונית שנוצרה. החיים הציבוריים מתנהלים בסגנון החיים של הקיבוץ הדתי, אנו שואפים לשילוב של נשים בחיי הציבור והדת וכך למשל כל שיעורי התורה פתוחים לשני המינים והילדים בכיתות היסוד ובתנועת הנוער "בני עקיבא" נמצאים בקבוצות מעורבות של בנים ובנות.


חזרה לשאלות


מהו תהליך הקליטה?

לפני כניסה לתהליך קליטה אנו נפגשים עם המשפחה הפונה, ולאחר מכן מזמינים אותה להתארח בשבת אצלנו בה הם רואים את הקיבוץ, נפגשים עם חברים, עם רב הקיבוץ, ומתרשמים מהקהילה. במידה וועדת קליטה והמשפחה מעוניינים להמשיך בתהליך המשפחה מופנה לאבחון במכון "כיוונים נוספים" בצורעה, המתמחה בבדיקות התאמה לחיי קיבוץ.

לאחר שמסכמים על כניסה לתהליך הקליטה עצמו, המשפחה ממציאה אישורים על בריאות, מצב כלכלי והתחייבויות לתשלום דמי קליטה והשלמה פנסיונית במידת הצורך. כמו כן בפגישה עם מרכז משאבי אנוש בקיבוץ מחליטים יחד על התעסוקה של בני הזוג (ממשיכים בעבודה מחוץ לקיבוץ או נכנסים לתוך המערך המשקי בתוך הקיבוץ).

תהליך הקליטה בפועל אורך שנתיים, בהן המשפחה הנקלטת מתגוררת בקיבוץ זכאית לרוב הזכויות כמו חברי המשק (דיור, אוכל, חינוך תקציבים) ועומדת באותן החובות. לאחר שנה בה המשפחה בודקת האם סגנון חיים זה מתאים לה, והקיבוץ מבחינתו מתרשם מהמשפחה, מתקיימת הצבעה על קבלה לתקופת "מועמדות". במידה ורוב חברי הקיבוץ בעד קבלתם כמועמדים, המשפחה ממשיכה לשנת מועמדות שבסופה מתקיימת הצבעה נוספת על קבלתם לחברות. תוצאה חיובית מסיימת את תהליך הקליטה ובני הזוג הופכים להיות חברים מלאים בקיבוץ עלומים. בזמן תהליך הקליטה המשפחה מלווה על ידי ועדת קליטה וכן על ידי משפחה מאמצת העוזרת לה בהיכרות ובהשתלבות בקיבוץ.

חזרה לשאלות

אז איך מתחילים?

לקבלת פרטים נוספים ולבדיקת אפשרות הקליטה לחברות בקיבוץ עלומים הנכם מוזמנים לפנות אלינו, בצירוף קורות חיים, גילאי ההורים והילדים, פירוט קצר של הסיבות לפניה, ודרכי התקשרות (מייל ומספרי טלפון). ואנו ניצור עמכם קשר, בהקדם האפשרי.


חזרה לשאלות

 

Alumim abc
ab מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות